Vicecampioana olimpică de la Londra în concursul de judo, categoria 48 de kilograme, Alina Dumitru, a declarat, luni, la revenirea în ţară, că încă nu îi vine să creadă că nu se va mai duce la antrenamente şi că a pus punct carierei sportive.
"E greu, nici mie nu îmi vine să cred. Vreau să stau să mă liniştesc, apoi nu am încotro, trebuie să fac şi pasul ăsta. Voi rămâne în continuare în lumea sportului, vom vedea unde, la federaţie, COSR sau la clubul Steaua", a spus Dumitru.
Alina Dumitru a afirmat că şi-a dorit foarte mult să-şi încheie cariera cu o nouă medalie olimpică. ""Eram campioană olimpică şi toată lumea avea emoţii în faţa mea. Şi eu aveam întrebări înaintea concursului, dar mi-am dorit foarte mult să ajung în finală. Am fost puţin accidentată şi asta a contat în meciul cu brazilianca", a explicat Dumitru.
După ce în timpul Jocurilor Olimpice a afirmat că nu a fost sunată de Traian Băsescu sau Crin Antonescu pentru a fi felicitată pentru medalia obţinută, Dumitru a precizat că aceştia au făcut-o la două zile după concurs. "Au fost prinşi cu referendumul şi nu m-au sunat atunci, au făcut-o la două zile după concurs", a subliniat Dumitru.
Sportivii români participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra au revenit la Bucureşti, luni, după două săptămâni de competiţie în care au reuşit să obţină nouă medalii, din care două de aur.
România a fost reprezentată la JO de 103 sportivi din 15 discipline şi a încheiat competiţia pe locul 27 în clasamentul pe naţiuni, cu nouă medalii (2-5-2): aur - Alin Moldoveanu (tir) şi Sandra Izbaşa (sărituri); argint - Alina Dumitru, Corina Căprioriu (ambele judo), Roxana Cocoş (haltere), echipa masculină de sabie, Cătălina Ponor (sol); bronz - echipa feminină de gimnastică şi Răzvan Martin (haltere).
România nu a mai obţinut un număr atât de mic de medalii de aur, două, de la JO de la To