Nu există riscul ca râurile din bazinul hidrografic al judeţului Vrancea să sece, a declarat Vasile Pintilie, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române“. Acesta a spus că, în acest moment, pe raza judeţului Vrancea se întâlneşte fenomenul „de sec“ (apa râului respectiv curge în subteran şi nu la suprafaţă-n.r.). De asemenea, „Apele Române“ au anunţat că rezerva de apă stocată în acumulări garantează necesarul de apă la valorile normale pentru toţi utilizatorii, nefiind necesară aplicarea Planului de restricţii şi folosirea apei în perioade deficitare. Însă prognozele meteo nu sunt foarte optimise, prima lună ploioasă urmând să fie octombrie. Până atunci vor mai fi precipitaţii însă izolat şi neînsemnate cantitativ.
Sistemul hidrografic din Vrancea nu este în pericol, iar râurile nu vor seca din cauza secetei. Vasile Pintilie, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române“ a spus că, în acest moment, pe raza judeţului Vrancea se întâlneşte doar fenomenul „de sec“, adică apa râului respectiv curge în subteran şi nu la suprafaţă. Se înregistrează fenomenul de „sec“ pe râul Suşiţa - sector aval Străoane-confluenţa râu Siret, Putna între comuna Boloteşti-sat Purceleşti şi comuna Vânători-sat Mirceşti. „Nu există riscul ca unele râuri din bazinul hidrografic al judeţului Vrancea să sece din cauza sedcetei. În acest moment pe raza judeţului Vrancea se întâlneşte fenomenul de sec, pe tronsonul Garoafa-Vânători, pe râul Putna. Din aceste considerente au fost luate măsuri prin care prioritară este alimentarea cu apă a localităţilor, apoi sectorul zootehnic şi în ultimul rând pentru irigaţii“, a afirmat Vasile Pintilie.
Acesta a precizat că în acest momemt, singura problemă întâlnită în judeţul Vrancea este de scădere a nivelului freatic de suprafaţă. „În urma analizelor făcute la nivel hidrografic, dar şi în baza un