Ministrii Victor Paul Dobre şi Ioan Rus au fost interceptaţi la cererea procurorilor. Citiţi mai jos cum s-au înţeles Ponta şi Antonescu pe demisia lui Dobre şi cine sunt cei care au cerut insistent plecarea acestuia de la minister.
UPDATE La ieşirea de la audieri, Rus a declarat că nu se simte "foarte bine" în calitatea de martor. "Nu am dat niciun fel de dispoziţie de adresă şi conţinut. Curtea Constituţională putea să nu ţină cont de precizările ministerului. Cifra nu a fost contestată. Cred că eram pe o stradă cu sens unic, care ducea la Parchet. La infrastructura pe care o avem, pot exista erori în liste".
UPDATE La intrarea la audieri, Rus a declarat: "Eu am fost demisionat! Nu s-au făcut presiuni. Antonescu nu m-a sunat niciodată. A spus doar la televizor că sunt mincinos. Domnul Băsescu nu mi-a cerut niciodată să modific liste. Doar la televizor mi-a explicat cum e cu puşcăria. Eu sunt în uşa Parchetului, nu la restaurant. Îmi cer scuze public acestor doi politiceni că nu m-au presat, două fete mari din politică. Vă spun mai multe la ieşire. Eu am votat DA la referendum.", a precizat fostul ministru.
În acest dosar, procurorii au solicitat Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii fostului ministru delegat pentru Administraţie Victor Paul Dobre, acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în forma calificată.
Până în prezent, în cauză au fost puşi sub acuzare şeful Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din MAI, chestorul-şef Constantin Manoloiu, şi secretarul de stat in MAI Ioan Cabulea.
Saptamana trecuta, la Parchet de pe langa Inalta Curte de Justitie si Casatie, au mai fost audiati in acelasi dosar presedintele Institutului National de Statistica, Vergil Voineagu, presedintele Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru, si adjunctu