Deloitte Tax consideră că firmele trebuie să se pregătească din timp pentru implementarea Taxei pe Tranzacţii Financiare,15 state membre UE exprimându-şi intenţia de a solicita implementarea anticipată, până la sfârşitul anului curent, conform unui comunicat.
Comisia Europeană (CE) a adoptat propunerea legislativă pentru introducerea taxei pe tranzacţii financiare (TTF) în UE pe 28 septembrie 2011, obiectivul final fiind aplicarea acestei taxe de către toate cele 27 de state membre. În cazul în care proiectul urma să fie aprobat, propunerea ar fi intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2014. Consiliul European şi Consiliul Miniştrilor Economiei şi Finanţelor (ECOFIN) au recunoscut totuşi că mai multe state membre au dorit să lanseze o cerere pentru Procedura de Cooperare Consolidată (PCC) în scopul adoptării acesteia până la sfârşitul anului 2012.
România pare să fie în favoarea unei taxe pe tranzacţiile financiare, dar cu anumite condiţii, cum ar fi introducerea acestei taxe la nivelul Uniunii Europene.
"În ciuda faptului că unele state cum ar fi Irlanda, Luxemburg şi Olanda au încă îngrijorări semnificative privind taxa, cererea pentru PCC indică faptul că există o voinţă politică semnificativă în spatele acestei taxe", a declarat Dan Bădin, Partener Deloitte Tax.
"Deoarece este mai mult decât probabil ca o parte dintre statele membre UE să implementeze TTF, companiile (inclusiv cele din state membre care probabil nu vor implementa TTF) ar trebui să monitorizeze îndeaproape evoluţia şi să acorde o importantă sporită acestei taxe", a precizat acesta.
F.A. Deloitte Tax consideră că firmele trebuie să se pregătească din timp pentru implementarea Taxei pe Tranzacţii Financiare,15 state membre UE exprimându-şi intenţia de a solicita implementarea anticipată, până la sfârşitul anului curent, conform unui comunicat.
Comisia Europeană (