Mandatele de interceptare a convorbirilor Dobre-Rus au fost date de Curtea Supremă de Justiţie. Răspunsul USL: vom bloca ancheta penală în Parlament Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚI
Degringoladă printre liderii USL, după ce procurorii au făcut publice mai multe discuţii telefonice din care reiese modul în care s-a pus la punct lovitura de stat. În convorbirile telefonice, foştii miniştri ai Administraţiei şi Internelor, Victor-Paul Dobre (PNL) şi Ioan Rus (PSD), se plângeau de presiunile la care erau supuşi de colegii din partid, pentru a trimite Curţii Constituţionale documente care conţineau date false.
Interceptările, legale
Aceste interceptări au fost făcute în dosarul deschis împotriva lui Victor-Paul Dobre, deputat de Galaţi, acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice. Convorbirile telefonice au fost "captate" de procurori pe baza unor autorizaţii de interceptare emise de Curtea Supremă de Justiţie. Ordonanţele provizorii au fost confirmate şi prelungite de către judecătorii supremi.
De altfel, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, arată în referatul prin care cere Camerei Deputaţilor să ridice imunitatea parlamentară a lui Victor-Paul Dobre că mandatele de interceptare sunt date de Curtea Supremă de Justiţie. Preşedintele interimar al României Crin Antonescu şi prim-ministrul Victor Ponta nu au comentat public aceste stenograme incendiare care dovedesc că USL a încercat să modifice ilegal listele electorale permanente.
De altfel, este a doua oară când premierul Victor Ponta "a căzut" pe interceptările magistraţilor. El a mai fost înregistrat când stabilea o întâlnire cu procurorul George Bălan, acuzat de fapte de corupţie. Este vorba de dosarul în care George Bălan şi Marcel Sâmpetru sunt anchetaţi pentru modul în care trăgeau sforile pentru a ajunge şefii parchetelor din România. Şi în acest dosar, mandatele de in