În perioada 15 - 19 august 2012, la Ciocăneşti se desfăşoară Zilele Comunei şi cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Naţional al Păstrăvului.
Mâine, 15 august, după oficierea la bisericile şi la mănăstirile din comună a Sfintei Liturghii prilejuite de sărbătoarea ortodoxă Adormirea Maicii Domnului, pe platoul Pensiunii Melios din Ciocăneşti va avea loc primirea hrămarilor, urmată de o masă de la care nu va lipsi borşul de păstrăv. Turiştii şi localnicii sunt invitaţi şi la un spectacol folcloric în cadrul căruia vor evolua artişti cunoscuţi din Suceava, Botoşani, Maramureş, Cluj şi Iaşi.
Joi, 16 august, va avea loc ecologizarea şi popularea cu puiet de păstrăv a pârâului Recele, refacerea marcajelor spre obiectivele turistice de pe Muntele Suhard, vizitarea unor mănăstiri de pe acest munte şi popasuri la două stâne pentru a degusta produsele lactate obţinute aici.
De la ora 15.00 va avea loc seminarul „Plutele pe Bistriţa Aurie, ocupaţie străveche a ciocăneştenilor”, şedinţa tehnică a Concursului local de pescuit la păstrăv, urmată de manşa I, cea a calificărilor pentru faza naţională 2012.
Seara se va încheia în jurul focului de tabără cu un spectacol folcloric.
Plutărit, river-rafting şi tiroliană pentru amatorii de aventură
Ziua de vineri, 17 august, include în program Concursul local de pescuit la păstrăv, popularea cu puiet de păstrăv a pârâului Humor, construirea unei plute pe Bistriţa Aurie – demonstraţie practică la „Podul Negru”, Botoş, şi un concurs de găurire a buştenilor pentru plută.
Începând cu ora 12.00, amatorii de aventură pot plutări pe Bistriţa Aurie, pot face river-rafting de la Oiţa la Ciocăneşti sau pot practica traversările cu tiroliana.
Tot vineri, dar după-amiază, se va da startul la Concursul de pescuit la păstrăv - faza naţională 2012.
Seara se va încheia în jurul focului de tabără cu s