UPDATE Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a precizat marti ca a transmis Curtii Constitutionale, pe data de 9 august, adresa prin care si-a exprimat disponibilitatea de a-i pune la dispozitie listele electorale permanente si listele suplimentare cu semnaturile alegatorilor in original, utilizate la referendumul national din 29 iulie, astfel cum au fost ridicate, conform procedurilor derulate in cadrul dosarului cu acest obiect, aflat pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica, relateaza Agerpres.
In comunicatul parchetului se precizeaza ca pana in prezent nu au fost formulate solicitari de catre Curtea Constitutionala.
Anterior, surse din Curtea Constitutionala a Romaniei au declarat, tot pentru agentia Agerpres, ca CCR ar fi primit o informare de la Parchetul General in care se arata, pe de o parte, ca procurorii detin listele electorale permanente si ca pot sa le transmita Curtii, la solicitarea acesteia, iar pe de alta parte ca este in derulare o ancheta in legatura cu mai multe suspiciuni de frauda la referendum.
Plenul CCR s-a intrunit marti, judecatorii aproband ordinea de zi pe care se afla, printre altele, erata publicata in Monitorul Oficial si adresele transmise Guvernului.
Aceleasi surse din CCR afirma ca nu este exclus ca judecatorii constitutionali sa intre pe fondul cauzei, respectiv valabilitatea referendumului.
Plenul Curtii Constitutionale a Romaniei s-a reunit marti pentru ca judecatorii sa discute aspectele aparute in ultima perioada, ulterior deciziei de amanare a confirmarii rezultatelor referendumului national din 29 iulie pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.
Saptamana trecuta, trei judecatori de la CCR au solicitat intrunirea plenului Curtii pentru a lamuri situatia legata de publicarea eratei referitoare la decizia luata, in conditiile