Mâncărurile tradiţionale nu au lipsit nici de la cea de a opta ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de pe Valea Mureşului, unde unul dintre cei mai solicitaţi “bucătari,, a fost simpaticul luierian Eugen Oancea care a adus pentru a treia oară la Răstoliţa, în rulota sa, bucătăria de la Podul Săcalului. Timp de trei zile, gurmanzii poposiţi în satul alegoric de “La Alei,, au putut servi la standul stânei din Luieriu caş de oaie la 18 lei kilogramul, caş de vacă la 13 lei kilogramul, urdă dulce sau boţ cu brânză şi balmoş la doar10 lei kilogramul sau să servească o porţie delicioasă de tocăniţă de miel ori tocană de ied cu mămăligă sau pâine şi salată de varză, la 12 lei kilogramul. Ciobanul Genucu, cum îi spun prietenii, a pregătit la patru ceaune cu soţia Carmen, fratele Teodor şi nepoţii Daniel şi Duţu mâncarea tradiţională la foc cu lemn de stejar, după o reţetă proprie boţul de Suseni, la care i-a mers vestea în târg că este foarte gustos încât a venit personal să vadă cum se prepară şi Văru Săndel prezentatorul manifestării. (R.M.)
Mâncărurile tradiţionale nu au lipsit nici de la cea de a opta ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de pe Valea Mureşului, unde unul dintre cei mai solicitaţi “bucătari,, a fost simpaticul luierian Eugen Oancea care a adus pentru a treia oară la Răstoliţa, în rulota sa, bucătăria de la Podul Săcalului. Timp de trei zile, gurmanzii poposiţi în satul alegoric de “La Alei,, au putut servi la standul stânei din Luieriu caş de oaie la 18 lei kilogramul, caş de vacă la 13 lei kilogramul, urdă dulce sau boţ cu brânză şi balmoş la doar10 lei kilogramul sau să servească o porţie delicioasă de tocăniţă de miel ori tocană de ied cu mămăligă sau pâine şi salată de varză, la 12 lei kilogramul. Ciobanul Genucu, cum îi spun prietenii, a pregătit la patru ceaune cu soţia Carmen, fratele Teodor şi nepoţii Daniel şi