* timp de o săptămână, colecţionari şi anticari din Brăila, Galaţi şi Buzău îşi expun mărfurile pe tarabele din faţa Teatrului "Maria Filotti" * brăilenii s-au îmbulzit, ieri, să admire lămpi, sfeşnice şi ceasuri de argint, bancnote vechi, timbre, arme şi insigne cu efigii comuniste * în faţa teatrului se află şi expoziţia de fotografii a absolvenţilor Şcolii de Arte "Vespasian Lungu" din Brăila
O mână de anticari din Brăila şi din târgurile învecinate au readus pe fosta stradă Regală parfumul obiectelor de altădată, pe care doar cei vârstnici le vor fi admirat, cândva, uitate prin cuferele bunicilor şi prin casele boiereşti lăsate acum în paragină.
Cărţi vechi, ticsite de mucegai, bancnote, monede vechi de un secol şi mai bine, tablouri, ceasuri de buzunar, inele de argint, statuete, lămpi şi sfeşnice - crâmpeie ale unor vremuri de mult apuse, pot fi admirate săptămâna aceasta pe tarabele celei mai vechi şi mai frumoase artere ale Brăilei. "Brăila este un oraş frumos, magnific"
Dis-de-dimineaţă, negustorii de antichităţi şi-au adus comorile pe Regala, spre încântarea brăilenilor de toate vârstele. Copiii au fost fascinaţi de căştile din al Doilea Război Mondial, de baionetele ruginite, de săbii şi de bancnotele rămase de pe vremea lui Ceauşescu, doamnele au zăbovit în faţa lampadarelor şi sfeşnicelor, iar bătrânii au zâmbit cu subînţeles la vederea insignelor de "fruntaş în întrecerea socialistă".
Costel Anuţoiu, George Chiţoiu, Costel Menagachi, Nelu Ivan şi alţi colecţionari brăileni, cărora li s-au alăturat buzoienii Bogdan Benea şi Nicolae Bucur, le-au arătat concitadinilor o altă lume, o lume uitată, dar plină de vestigii. Podoabe de aramă şi argint, vase din cristal şi porţelan şi sfeşnice de alamă, aparate foto şi binocluri vechi, puteau fi achiziţionate, ieri, pe bani puţini. Colecţionarii de timbre aveau şi ei de u