Cele două bucătărese de la Cantina de Ajutor Social au început să pregătească tot felul de conserve pentru iarnă. Femeile trebuie să pună în cămară aproape două tone de zarzavat pentru ciorbă, aproximativ 500 de kilograme de zarzavat pentru sosuri şi tot atâtea kilograme de castraveţi şi gogoşari la oţet. „Facem acest lucru pentru că nu ne-am permite altfel să cumpărăm aceste conserve din comerţ şi să ne încadrăm în raţia noastră zilnică de 6 lei pentru a asigura zilnic ciorba şi felul doi“, ne-a declarat Angela Lungu , directorul Cantinei de Ajutor Social.
Conservele trebuie pregătite până în septembrie, când bucătăresele vor reîncepe pregătirea hranei calde pentru persoanele care beneficiază de mâncare la Cantina de Ajutor Social. În acest moment, persoanele care primesc ajutor de la această instituţie beneficiază de hrană rece, care se acordă o dată la două săptămâni.
În total, zilnic, la Cantina de Ajutor Social mănâncă 400 de beneficiari, persoane care nu au nici un fel de venit sau persoane ale căror venituri depăşesc cu puţin venitul minim garantat. Din aceste categorii fac parte copii, bătrâni, persoane cu handicap şi bolnavi. Alocaţia de hrană zilnică este de 6 lei. Potrivit legislaţiei în vigoare, de această sumă beneficiarii ar fi trebuit să primească zilnic o porţie de ciorbă şi felul doi, iar pe perioada verii se acordă hrană rece, o dată la două săptămâni.
Cele două bucătărese de la Cantina de Ajutor Social au început să pregătească tot felul de conserve pentru iarnă. Femeile trebuie să pună în cămară aproape două tone de zarzavat pentru ciorbă, aproximativ 500 de kilograme de zarzavat pentru sosuri şi tot atâtea kilograme de castraveţi şi gogoşari la oţet. „Facem acest lucru pentru că nu ne-am permite altfel să cumpărăm aceste conserve din comerţ şi să ne încadrăm în raţia noastră zilnică de 6 lei pentru a asigur