Perioada de depunere a dosarelor pentru femeile ce doresc să se înscrie la „Școala bonelor” s-a prelungit până la data de 31 august. Până în prezent, 16 vrâncence s-au decis să obțină diploma de baby-sitter, recunoscută atât pe plan național cât și în toate țările din Uniunea Europeană.
Toate femeile cu vârsta între 18 și 64 de ani, care iubesc copiii și doresc să facă din îngrijirea lor o meserie, devenind bone cu diplomă, își pot depune dosarele la sediul Centrului de recuperare și reabilitare a copiilor cu dizabilități, aflat în curtea Spitalului Județean „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Persoana de contact este psihologul Lavinia Budescu, iar informații pot fi obținute și la numerele de telefon 0767.129.833 și 0237/626.766. Detalii despre curs se mai pot obține și pe site-ul www.scoalabonelor.ro „Numărul minim de cursanți este de 30, pentru că se vor forma două grupe, fiecare din câte 15 persoane. După perioada de depunere a dosarelor urmează testarea psihologică, apoi cursurile propriu-zise, și anume 240 ore formare practică și 120 de ore formare teoretică”, a precizat Lavinia Budescu, psiholog în cadrul DGASPC Vrancea.
Cursurile „Școlii bonelor”, absolut gratuite, sunt organizate în cadrul unui program implementat de Fundația Romanian Angel Appeal și derulat în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale – Direcția pentru Protecția Copilului.
La „Școala bonelor” se poate înscrie orice femeie care îndeplinește cumulativ, următoarele condiții: vârsta cuprinsă între 18-64 ani; starea de sănătate fizică și psihică să o facă aptă pentru îngrijirea și supravegherea copiilor; să nu fi suferit vreo condamnare pentru care s-a pronunțat o hotărâre judecătoarească rămasă definitivă; să nu fi fost decăzută din drepturile părintești sau să nu-i fi fost interzise aceste drepturi; să fie absolventă a minim opt clase; s