Julia Child, năcută pe 15 august 1912, este celebră pentru popularizarea bucătăriei franţuzeşti în rândul americanilor, cu volumul ei de debut "Mastering the Art of French Cooking", dar şi cu emisiunile de televiziune realizate de ea, cea mai celebră fiind "The French Chef", care a avut premiera pe micile ecrane în 1963.
Viaţa şi cariera Juliei Child
Julia Child s-a născut în Pasadena, California. După ce a absolvit colegiul s-a mutat la New York, unde a fost copywriter în departamentul de publicitate al unei firme de mobilă. S-a întors în California în 1937 şi a petrecut următorii patru ani scriind pentru diverse publicaţii locale, lucrând în publicitate şi făcând voluntariat.
În cel de-Al Doilea Război Mondial a lucrat la Biroul de servicii strategice, după ce a fost refuzată de cei de la forţele armate feminine şi cei din marină pentru că era prea înaltă. Şi-a început cariera în armată ca dactilografă, apoi a continuat ca documentarist pentru pentru şeful acestui birou, generalul William J. Donovan, în divizia Servicii Secrete.
Pe când se afla transferată în Ceylon, l-a cunoscut pe Paul Cushing Child, tot un angajat al Biroului de servicii strategice. Cei doi s-au căsătorit în 1946, în Lumberville, Pennsylvania, şi apoi s-au mutat în Washington.
Paul Child, născut în New Jersey, care trăise în Paris, unde îşi urma cariera de artist şi poet, şi-a introdus soţia în magia bucătăriei franţuzeşti. În 1948, cuplul s-a mutat la Paris, unde Paul şi-a continuat cariera de militar. Cuplul nu a avut copii.
A învăţat de la bucătari celebri din Franţa
La Paris, Julia Child a studiat la celebra şcoală de bucătari Le Cordon Bleu şi apoi a fost eleva lui Max Bugnard şi a altor maeştri bucătari celebri. S-a înscris în clubul Cercle des Gourmettes, unde a cunoscut-o pe Simone Beck, car