Evolutia evenimentelor din ultimul timp nu ne da deloc sentimentul ca ne-am putea astepta la ceva pozitiv, indiferent daca ne gandim in plan social, politic sau economic. Combinatia nefasta dintre batalia pentru putere din Romania si criza financiara mondiala isi arata deja semnele si ne putem uita la scumpirea gazelor sau, in viitorul apropiat, la cea a curentului electric.
Vorbind despre curentul electric, nu putem sa nu mentionam cazul Hidroelectrica. Cu toate ca intrarea in insolventa a cunoscutei societati putea fi vazuta ca un fapt negativ, se pare ca era singura solutie pentru a scapa de toate contractele neperformante, ca sa nu spunem frauduloase. Desigur ca simpla intrare in insolventa nu conduce automat la performanta economica, pentru ca altfel toate firmele si-ar dori sa ajunga, cat mai rapid, in pragul falimentului pentru a putea “demara”, imediat, catre bunastarea financiara. Exista mai multi factori care pot influenta o astfel de schimbare radicala a randamentului unei firme, iar unul dintre acestia este cu siguranta numele lichidatorului, sau altfel spus al administratorului judiciar, desemnat sa reorganizeze activitatea.
In cazul societatii Hidroelectrica, avocatii care se ocupa de redresare sunt Nicoleta Munteanu si Remus Borza. Intrucat nu o cunosc decat pe doamna Munteanu, nu pot face referire decat la domnia sa, iar succesul deja inregistrat, prin descotorosirea de toate contractele paguboase cu baietii “destepti”, prin denuntarea lor sau prin renegociere, cum a fost cazul si acum 2 zile, cu ALRO, care a acceptat de “bunavoie” o crestere a pretului cu 70%, nu este prima reusita de acest fel. Tanara avocata nu este la prima “abatere” de acest gen si, cu putin timp in urma, a reusit o performanta similara cu Plafarul, care la un moment dat parea ca va trebui desfiintat si care in urma managementului juridic impus a ajuns sa treaca p