Parlamentul Romaniei, cea mai importanta putere a statului de drept, este si intaiul garant al drepturilor cetatenesti. El are obligatia de a apara milioanele de oameni care au votat la referendum de teroarea portocalie, dezlantuita impotriva lor de catre procurorii politici ai doamnei Kovesi si ai domnului Morar. Parlamentul este chemat sa reactioneze la modul brutal si infam in care procurorii, inclusiv cei de la DNA, isi permit sa-i hartuiasca pe cetateni, cu catusele intr-o mana si cu Biblia in cealalta, intrebandu-i cum si de ce au votat. Laura Codruta Kovesi, chemata in Parlament sa dea socoteala, nu mai poate sa fie exonerata de raspundere.
Statul roman, in vremuri de criza, a cheltuit sume colosale din banii publici pentru a intretine o adevarata armata de procurori cu dotari dintre cele mai sofisticate. Careia i s-a permis sa incalce cele mai elementare reguli democratice si, pana la urma, ale procedurilor penale, sa-i intercepteze la scara larga si discretionar pe cetateni, in scopul declarat de diminuare a coruptiei. In statul “reformat” de regimul Traian Basescu, cu procurorii lasati sa se miste in deplina libertate, marea coruptie a atins cote inspaimantatoare. Ea s-a institutionalizat si s-a consolidat, rezultatul fiind devalizarea averii publice cu sume importante, de ordinul zecilor de miliarde. Totul in avantajul unui grup ilegitim, relativ restrans, care nu poate insuma mai mult de cateva zeci de mii de persoane. Acestea s-au imbogatit de pe urma unei crize administrate de guvernele corupte ale lui Traian Basescu, acesta din urma fiind si presedinte-jucator. Hotii au fost protejati de procurorii portocalii.
In acelasi timp, dincolo de devalizarea averii publice, de imbogatirea unora si de saracirea altora, cetatenilor Romaniei nu li s-a mai garantat de catre nimeni siguranta. Securitatea. Nimeni nu i-a aparat de bandele de talhari, de