Curtea Constitutionala a transat in sfarsit problema listelor electorale si a explicat ce a cerut Guvernului de la bun inceput.
"Prin Adresa nr.5305 din 3 august 2012, plenul Curtii Constitutionale a solicitat Guvernului sa comunice numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente, actualizate (pana la data de 10 iulie 2012) conform dispozitiilor art.17 alin.(2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului. Listele electorale permanente sunt, potrivit art.2 alin.(1) lit.c) din Legea nr.370/2004, listele cuprinzand cetatenii romani cu drept de vot care au implinit 18 ani pana la ziua alegerilor inclusiv."
Este ceea ce a comunicat Curtea Constitutionala (sublinierile apartin CCR) dupa sedinta din 14 august menita sa clarifice ceea ce era neclar in mintile guvernantilor.
Asadar, erata trimisa de CCR si publicata in Monitorul Oficial, care a creat atatea tensiuni, inclusiv in cadrul Curtii, era legala, iar din cvorum nu pot fi eliminati romanii care traiesc in strainatate.
Mai mult, CCR a cerut listele actualizate pana la data de 10 iulie, nu unele actualizate acum prin ciopliri procustiene.
Vi-l aduceti aminte pe Crin Antonescu cum explica superior judecatorilor CCR care-i treaba cu legile, cum nu se aplica legea 370/2004, privind alegerea presedintelui, ci legea privind alegerea deputatilor si senatorilor, cum trebuie scosi din cvorum romanii din strainatate si, in general, cum nu sunt decat 8 milioane si jumatate de romani vii?
Ei bine, iata ca tot rationamentul sau a fost fundamental gresit.
Faptul ca dl. Antonescu a incercat sa ignore toate precizarile la decizia din 2 august nu inseamna ca ele nu exista. Daca, asa cum constatam in urma cu cateva zile, pentru dl. Antonescu timpul s-a oprit pe 2 august, Romania nu are cum sa ramana suspendata in