Peste două mii de persoane cu handicap au trecut, anul acesta, pentru reevaluare, dar și pentru încadrare în grad de handicap, prin fața Comisiei județene de evaluare. Procesul de reevaluare continuă, analizându-se cu prioritate cazurile oamenilor reclamați de diverși vrânceni, cum că n-ar fi chiar atât de handicapați cum scrie pe certificate. Dacă nu dau curs notificării prin care sunt programate la reevaluare, persoanelor cu dizabilități li se poate nu doar suspenda indemnizația, ci pot rămâne și fără grad de handicap. 259 de vrânceni au contestat, însă fără succes, decizia de încadrare emisă de comisia județeană, la Comisia superioară din cadrul Ministerului Muncii.
Sute de persoane cu handicap din Dumitrești, Mărășești și Vidra au fost, sau urmează să fie notificate să se prezinte, în perioada următoare, la Direcția pentru Protecția Persoanelor Adulte cu Handicap (DPPAH) din Focșani, pentru reevaluarea stării lor de sănătate și încadrarea în grad. Potrivit celor declarate de oficiali ai instituției, multe dintre aceste reevaluări au fost programate ca urmare a sesizărilor repetate venite din partea unor cetățeni din zonele respective. „În funcție de programări, vor veni la reevaluare toate persoanele cu handicap grav și accentuat care au dobândit certificate de handicap înainte de 2010. Sunt aproximativ 700 de astfel de persoane din Dumitrești. De asemenea, în urma verficării dosarelor, s-au selectat aproximativ 90 de persoane din Mărășești care vor fi reevaluate. Cu prioritate au fost chemați cei reclamați nominal”, a declarat Vali Bojoaică, din cadrul DPPAH Vrancea, precizând că procesul de reevaluare a început încă din 2011 și continuă pe parcursul acestui an.
În primul semestru din 2012 au trecut prin fața Comisiei de evaluare a instituției 2.263 de oameni cu diverse dizabilități, care fie au solicitat încadrarea în grad, fie au fo