Curtea Constituţională trece cu buldozerul peste legi şi peste propriile decizii, pentru a-i servi interesele lui Traian Băsescu şi licuricilor acestuia, sfidând MAJORITATEA populaţiei României. Traian Băsescu se pregăteşte să conducă, încă doi ani, o ţară cu 19 milioane de locuitori, dintre care doar un milion îl susţin, iar dintre ceilalţi 18 milioane, cei mai mulţi îl detestă şi îl vor dus pe mare, în cel mai bun caz.
Parchetele, procurorii acţionează la comandă politică şi anchetează babele de prin sate pe prispa casei, punându-le să se jure cu mâna pe biblie că n-au votat multiplu.
În loc să cerceteze abuzurile Parchetului General, Consiliul Superior al Magistraturii vrea să le bage pumnul în gură politicienilor, pentru... declaraţii politice.
Serviciile secrete se ocupă cu ascultatul telefoanelor. Nu mai există român care să poată băga mâna în foc că nu i-au fost interceptate convorbirile şi marea majoritate a românilor sunt obişnuiţi cu ideea că sunt ascultaţi. Soţul vorbeşte codificat cu soţia când vrea să-i transmită mesaje amoroase, nu din pudoare faţă de soţie, ci fiindcă vrea să evite ca „cineva să fie pe fir”.
Pe vremea guvernării Năstase, toată presa ar fi sărit ca arsă, dacă s-ar fi probat că telefoanele unui jurnalist sunt interceptate şi există dovezi că se încearcă discreditarea sa şi a publicaţiei la care lucrează, prin metode tipic securiste. În prezent, când Jurnalul Naţional a devoalat o astfel de practică a DIICOT, tăcerea în restul presei (cu excepţia colegilor de trust) este mormântală. Asta, fiindcă, pe de o parte, apărându-ne pe noi, aperi un critic al lui Traian Băsescu şi al regimului său, ori „nu poţi face aşa ceva”. Pe de altă parte -şi asta e mai grav-, aşa cum spuneam, interceptările au intrat în cotidian, a devenit ceva banal să interceptezi fără mandat şi mulţi cetăţeni au ajuns să creadă că e şi normal, pân