O treime dintre aceştia nu reuşesc încă din 2005 să găsească "omul potrivit la locul potrivit"
În ciuda acestui aspect, procentul celor care nu-şi fac probleme că nu au angajaţi pregătiţi s-a dublat într-un singur an
Studiul ManpowerGroup "Deficitul de Talente" publicat la sfârşitul lunii mai 2012 ne arată pentru al şaptelea an consecutiv că peste o treime (34%) dintre angajatori continuă să aibă dificultăţi în ocuparea poziţiilor deschise din cadrul companiilor lor. Cea mai surprinzătoare concluzie a studiului reiese din faptul că procentul angajatorilor care consideră că deficitul de personal talentat afectează foarte puţin sau deloc principalele categorii de stakeholderi (clienţi, investitori) a crescut considerabil - de la 36% în 2011 la 56% în 2012.
"Chiar dacă angajatorii nu văd o problemă în a lăsa funcţii importante neocupate în prezent, această prioritate va reveni în atenţia lor în viitor, atunci când rata şomajului probabil va scădea, iar personalul talentat va fi mai greu de găsit. Angajatorii trebuie să-şi elaboreze planurile pe termen lung, pentru că nu vor putea forma o forţă de lucru competentă imediat ce economia începe să-şi revină. Competenţa trebuie angajată acum, pentru că nu va fi disponibilă în mod automat atunci când vor avea nevoie de ea", a declarat, într-un comunicat, remis ieri redacţiei, Valentin Petrof, Country Manager al ManpowerGroup Romania.
Potrivit preşedintelui grupului Manpower, Jeffrey A. Joerres, alarmantă este schimbarea modului în care este perceput impactul acestei crize de talente. "Deşi această dificultate de a găsi "omul potrivit la locul potrivit" este o problemă veche, acceptarea ei ca o nouă normalitate nu este soluţia pentru a rămâne competitiv în această economie din ce în ce mai volatilă, o caracteristică distinctivă a "Erei Resursei Umane".
Cum se poate câştiga "războiul ta