Faimosul bucătar american, JULIA CHILD, este comemorată miercuri de motorul de căutare care marchează, printr-un LOGO personalizat, 100 de ani de la naşterea lui Child.
Rămasă în istorie ca femeia care a adus bucătăria franceză în casele americanilor, JULIA CHILD şi-a construit totodată şi o carieră în show-urile culinare televizate. Cartea “Mastering the Art of French Cooking”, scrisă de către Child, alături de Simone Beck şi Louisette Bertholle, a rămas, timp de 5 ani, pe locul întâi în topul celor mai bine vândute cărţi de bucate, odată cu publicarea ei în 1961.
JULIA CHILD a dezlegat tainele bucătăriei destul de târziu, la 32 de ani, când s-a înscris la cursurile de gătit ale celebrei şcoli Le Cordon Bleu, încurajată fiind de soţul său, Paul Child.
Începuturile carierei ei în arta culinară precum şi succesul de care s-a bucurat au alcătuit punctul de plecare al comediei Julie & Julia, lansată în 2009, în regia Norei Ephron.
Cu Meryl Streep în rolul Juliei Child şi Amy Adams în cel al scriitoarei Julie Powell, filmul surprinde momentul anului 1948, când JULIA CHILD (Meryl Streep) nu era decât o americancă obişnuită care trăia în Franţa. Ajunsă la Paris datorită slujbei soţului, ea îşi doreşte să îşi găsească o ocupaţie, din cauza firii neobosite. Urmează şcoala Le Cordon Bleu, publică “Mastering the Art of French Cooking” iar reţele şi ponturile ei fac înconjorul lumii, devenind astfel celebră.
După cincizeci de ani, Julie Powell (Amy Adams) se află într-un impas. Pentru că se apropie de 30 de ani, trăieşte în Queens şi lucrează într-un mediu cenuşiu, în timp ce prietenele ei obţin succese uluitoare, ea se hotărăşte să demareze un plan care să-i valorifice toate energiile. Ea decide ca într-un an să încerce toate cele 524 de reţete din cartea de bucate a Juliei Child şi să scrie pe blog despre experienţele ei culinare.
Cel