Alte localități din Gorj au intrat în vizorul procurorilor DNA. Astfel, procurorii au mai efectuat cercetări și în comuna Polovragi, aceștia fiind așteptați să sosească și în localitățile Săcelu, Slivilești și Lelești. Printre cei audiați de oamenii legii s-au numărat și primarul comunei Dragotești, Vili Pasăre, împreună cu mama acestuia.
Edilul șef, Vili Pasăre, și mama acestuia au fost întrebați de procurorii anticorupție dacă au fost la vot. „Nu știau că eu sunt primarul localității. Am fost întrebat și eu dacă am votat și dacă îmi recunosc semnătura. Le-am spus că da, pentru că este o îndatorire cetățenească. A fost întrebată și mama mea la fel. Nu știu cum am ajuns noi printre suspecți. Nu știu de unde aveau lista de suspecți. Aveau un tabel, pe care aveau mai multe nume marcate cu verde. Unii dintre oameni s-au speriat atunci când au văzut polițistul la poarta lor“, ne spune Vili Pasăre.
Procurorii DNA au fost așteptați să ajungă și în comuna Slivilești, dar nu și-au mai făcut apariția. Primarul Sorin Bucurescu a spus că acțiunea DNA reprezintă o formă de represiune asupra cetățenilor care s-au dus la vot: „Așa ceva nu s-a mai întâlnit niciodată. Oamenii se tem pentru că unii dintre ei nu au primit în viața lor vreo amendă. Este un abuz“.
Comuna Polovragi, „vizitată“ de procurorii DNA
Procurorii anticorupție și-au făcut apariția și în comuna Polovragi, situată la granița cu județul Vâlcea. Primarul Ștefan Făsuescu spune că s-a aflat în concediu atunci când anchetatorii au venit în localitate. „Am înţeles că au venit nişte domni de la Bucureşti. Au cerut să verifice tabelele cu semnături și au mers pe la oameni la poartă. I-au întrebat dacă au mers la vot și dacă au semnat pe acele tabele. Nu știu ce anume au căutat și dacă au găsit ce-i interesa. Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic”, a precizat primarul comunei Polovragi.