Michael Hudson, profesor la University of Missouri, spune că doar 40-50% din economiile deponenţilor din bănci au acoperire în realitate
Sistemul este predispus colapsului, iar primele ruperi majore în lanţul de plăţi vor conduce la deflaţia creditului
"Datoriile care nu pot fi plătite nu vor fi plătite"
Deşi oamenii contează pe economiile lor din bănci, doar o parte dintre acestea au acoperire în realitate, a declarat la sfârşitul lunii trecute pentru Press TV Michael Hudson, profesor la University of Missouri and Kansas City şi fost executiv la banca new-yorkeză Chase Manhattan. Depozitele bancare sunt parte a ceea ce Hudson numeşte "capital fictiv", sume de bani pe care băncile, în realitate, nu le pot onora niciodată în măsura în care creditele acordate de acestea nu pot fi rambursate, iar colateralele au valori mult mai mici decât cele prinse în contabilitatea companiilor financiare.
Doar 40-50% din banii aflaţi scriptural în bănci au acoperire în realitate, iar această ficţiune este acoperită doar în măsura în care băncile centrale injectează bani către instituţiile de credit. Statele şi autorităţile încurajează băncile să ţină o contabilitate fictivă, de natură frauduloasă, întrucât, de îndată ce ar fi îndepărtate ficţiunile sistemul ar intra în colaps.
Hudson crede că în cele din urmă aceste ficţiuni nu vor mai putea fi susţinute, iar fenomenul deflaţiei datoriilor îşi va face loc în economie. Primele sincope în lanţul de plăţi vor conduce la apariţia acestui crah, care va revela realitatea că este o cantitate enormă de datorii care nu pot fi plătite.
Depozitele bancare, obligaţii care nu vor putea fi onorate
Obligaţiile băncilor faţă de deponenţi nu vor putea fi respectate întrucât economisirile nu sunt susţinute decât de colaterale care sunt valorizate la preţuri departe de orice realitate. Pentru ci