Asistentul secretarului de Stat al SUA, Philip Gordon, a subliniat în întâlnirea pe care a avut-o, luni, la București cu reprezentanții societății civile că nu ar fi venit în România dacă nu ar fi avut senzația că lucrurile se pot îndrepta în direcția greșită. Sursa: PRESIDENCY.RO
"Voi fi foarte deschis: suntem îngrijoraţi la Washington în legătură cu evoluţiile de aici. Le urmărim foarte atent. Eu n-aş fi fost aici, la mijlocul lunii august, dacă nu ar fi fost ceva, dacă nu am fi avut senzaţia că se întâmplă ceva foarte important şi care alunecă în direcţia greşită, motiv pentru care este foarte important pentru mine să fiu aici", a spus Gordon, potrivit transcriptului publicat de Departamentul de Stat al SUA.
Departamentul de Stat nu precizează cine a participat la această întâlnire, din 13 august, şi nici ce s-a discutat în continuare.
Asistentul secretarului de Stat al SUA, Philip Gordon, s-a întâlnit, luni, cu președintele suspendat Traian Băsescu, președintele interimar Crin Antonescu și premierul Victor Ponta.
Gordon a părăsit România, nu înainte de a-şi exprima anumite îngrijorări. "Au existat acuzaţii credibile privind numeroase cazuri de vot ilegal la referendum. S-au făcut eforturi de schimbare a listelor de alegători care ar influenţa cvorumul şi aparent au existat încercări de a constrânge CCR să valideze referendumulț.Dacă se confirmă, toate aceste lucruri ar ridica semne de întrebare privind legitimitatea rezultatului, indiferent care va fi acesta. Toţi aceşti paşi ar contrazice principiile care unesc comunitatea europeană şi transatlantică şi nu ne-ar plăcea să vedem acest lucru la un aliat NATO, membru al UE“, a spus Philip Gordon, care a subliniat că ţara sa susţine pe deplin cele 11 solicitări ale Comisiei Europene pentru România.
Întâlnirea cu presa
Într-o întâîlnire cu jurnaliștii, asistentul secretarulu