- Social - nr. 158 / 16 August, 2012 Scrisoarea primita la redactie de la doamna Rodica Samsudean, din Brescia-Italia, incepe prin a se referi la desert. Mai precis, se refera la prajiturile pe care le prepara dansa, dupa retetele si traditia romaneasca, delicatese cu care face furori in randul celor care o viziteaza. Ne scrie in felul urmator: "Prajiturile mele, traditionale romanesti, sunt foarte bine apreciate aici, in Italia. Mai precis, este vorba de gogosi, placinte, clatite, albinita, jerbo, bezele si multe altele. Cu toate ca italienii sunt renumiti in retetele si prepararea produselor de patiserie si de cofetarie si au o comercializare foarte buna, eu prefer sa le prepar acasa, dupa retetele noastre traditionale. Ii servim si pe vecinii nostri, iar ei nu numai ca sunt uimiti de calitatea lor, dar sunt impresionati in primul rand de munca, efortul care trebuie depus, si de timpul afectat pentru preparare. Am o vecina, signora Rosa. Este mai in varsta. Are un baiat care detine in proprietate o cofetarie de traditie italiana. Pana si el a ramas uimit, cat de bune sunt gogosile, placintele umplute cu gem si cozonacii de casa, cu nuca. Ne incanta aprecierile lor, cu atat mai mult cu cat, la stirile prezentate pe posturile de televiziune, nu se vorbeste prea magulitor la adresa romanilor din Italia. Acesti vecini ai mei, italieni, au ocazia sa cunoasca si altele despre romani, decat stirile vehiculate, ceva mai apropiat de realitate, si mai reprezentativ, pentru a-si forma o imagine de ansamblu. Toate acestea converg spre increderea pe care o poti avea fata de oameni, chiar daca apartin unor culturi si mentalitati diferite.” VIOREL CONTIU - Social - nr. 158 / 16 August, 2012 Scrisoarea primita la redactie de la doamna Rodica Samsudean, din Brescia-Italia, incepe prin a se referi la desert. Mai precis, se refera la prajiturile pe care le prepara dansa, dupa rete