Anii urmatori vor aduce o serie de listari pe Bursa de la Bucuresti, atat de stat, cat si private. Lichiditatea va creste si anul se va incheia cu evolutii pozitive. In urmatorii 3 ani, Bursa va deveni o sursa importanta de finantare pentru companiile locale. Cat de adevarate sau false sunt aceste afirmatii? Jurnalistii Wall-Street.ro continua noul format de articole, original si inedit – noi venim cu afirmatii pe care specialisti din piata le comenteaza si le noteaza in functie de gradul de veridicitate si propriile convingeri.
O afirmatie a Wall-Street.ro a fost notata de la 1 la 10, in functie de gradul de corectitudine al ei. Astfel, daca o afirmatie primeste nota 1 inseamna ca specialisul din piata o considera total falsa/imposibil de realizat, in timp ce nota 10 inseamna ca este complet de acord cu respectiva afirmatie.
Mai mult, specialistii sunt invitati sa argumenteze notele aferente afirmatiilor.
Respondentii sunt: Bogdan Ceuca, director de tranzactionare Transilvania Capital, Mihai Chisu, broker IFB Finwest, Mihai Caruntu, seful departamentului de analiza piete de capital BCR, Nicu Grigoras, broker Intercapital Invest, Andrei Radulescu, senior analist SSIF Broker, Gabriel Necula, director de tranzactionare Alpha Finance, Alin Brendea, director de operatiuni Prime Transaction si brokerul Silviu Enache.
Pesimism pentru listari de stat
Asa cum se observa in tabel, afirmatia cu care specialistii din piata au fost cel mai putin de acord a fost ca statul va lista pe Bursa cel putin doua companii pana la finalul acestui an. Nota maxima primita de aceasta afirmatie a fost 5 si a venit de la 3 brokeri consultati (Mihai Caruntu, Gabriel Necula si Silviu Enache). Tot 3 persoane au acordat si nota minima (1): Bogdan Ceuca, Mihai Chisu si Nicu Grigoras. Media notelor a fost de 3,4.
"Statul nu este interesat sa faca ni