Conducerea Romarm Bucureşti speră ca până în septembrie să se emită actul normativ prin care Uzina Mecanică Sadu să cedeze 11 hectare din terenurile deţinute la Sadu 2 către Parcul Industrial Bumbeşti-Jiu. În urma acestui schimb, 52% din datoriile UM Sadu înregistrate la bugetul de stat vor fi şterse.
Situaţia la Parcul Industrial şi la UM Sadu este una grea, în condiţiile în care prima instituţie are nevoie urgentă de terenuri pentru închiriat, existând un deficit iar cea de a doua companie înregistrează datorii la bugetul de stat. În atare situaţie soluţia găsită, una viabilă de altfel, pare imposibil de realizat. Amânarea emiterii unui act normativ prin care în schimbul celor 11 hectare date Parcului Industrial, UM Sadu să scape de 52% din datorii, nu face altceva decât să agraveze situaţia financiară a uzinei de armament. Datorită acestei indiferenţe birocratice, lunar UM Sadu este nevoită să plătească dobânzi şi penalităţi de peste 800.000 lei către stat. Cum la capitolul producţie armament pentru export nu se stă foarte bine, singura soluţie salvatoare este la conducerea Romarm, care prin directorul general Lorin Boian ar putea urgenta procedura de emitere a actului normativ. Contactat telefonic, Boian a declarat că speră ca în luna septembrie, odată cu terminarea perioadei concediilor să se poată rezolva această problemă stringentă pentru UM Sadu, care poate afecta salariile celor aproximativ 1.000 de angajaţi.
Pasti: „Avem nevoie de spaţii”
Situaţia nu este una grea doar pentru UM Sadu, ci şi pentru Parcul Industrial Bumbeşti-Jiu, care se confruntă cu o lipsă acută de spaţii. Directorul parcului, Cristian Toader Pasti a declarat că în momentul de faţă unitatea nu mai are disponibile pentru închiriat decât două hale mai mici ca şi foarte puţin teren. Asemeni conducerii Romarm şi reprezentanţii Parcului Industrial speră într-o emitere cât ma