Sezonul pepenilor la Gottlob a fost, anul acesta, foarte bun: producătorii au obținut recoltă mai mica decât anul trecut, însă harbujii zemoși și dulci s-au vândut mult mai scump. Ei au o recoltă în medie de 40 de tone la hectarm cu 10 tone mai mica decât cea din 2011. Însă, dacă anul trecut au vândut pepenii en-gros cu 30 de bani kilogramul, anul acesta prețul aproape că s-a triplat. Sursa: ADI PÎCLIŞAN
Țăranii din Gottlob, județul Timiș, și-au vândut lubenițele în toată Europa, dar și spre Dăbuleni, unde recolta s-a făcut mai repede și a fost epuizată cu o lună mai devreme.
Ioan Popa, spune ca a trimis mostre în Austria, Germania, dar și în București, Sălaj, Dolj, Cluj sau Deva. "Eu am scos 40 de tone pe hectar si am avut cam 4 hectare. Merge mai bine ca anul trecut, prețul mai mare compensează productia. Anul trecut dădeam cu 30 de bani en-gros, acum dam cu 80 de bani. Ni s-a dus faima, am trimis și în Austria sau în Germania. Noi facem lubenițe eco, punem îngrășâmant din gospodarii", a mărturisit gottlobeanul.
La Gottlob, lubeniţa este cultivată pe o suprafaţă de 316 hectare. Aproape 50 de producători de pepeni există aici, care au obținut recolte de până la 40 de tone de lubeniţă la hectar. Ei spun că au câștigat bine. De pe fiecare hectar cultivat au făcut aproximativ 7.000 de euro, în condițiile în care investiția a fost de numai 1.000 de euro.
“Recolta e bună. Eu am plantat lubenița mai târziu și am beneficiat de sezonul cald din plin. Lubenițele mele au crescut sub cerul liber. Am recoltat deja primele 10 tone și mai aștept să scot cel puțin 30, de pe hectare. Vine lumea și cumpără, en-gros, vin și din Dăbuleni, din Dolj, din Ungaria, din toată țara vin. Cam de 2 ani cumpără de la noi destul de des”, ne-a spus Petru Rugea, unul dintre producători.
Cel mai mare producator din localitate, Lucian Cireap, cultivă