Două dintre cele mai iubite băuturi rivalizează constant atunci când vine vorba de beneficiile aduse sănătăţii. Să alegem să consumăm cafea ori ceai?
Cafea vs. Ceai: ajutor pentru sănătate
• Indigestie: Experţii au descoperit că boabele de cafea prăjite conţin o substanţă ce inhibă producerea acizilor din stomac, ajutând la vindecarea indigestiei.
• Inima: Un studiu olandez a relevant faptul că două ceşti de cafea pe zi scade cu 20% riscul bolilor de inimă.
• Diabet: Studiile efectuate de UCLA au demonstrat că un consum regulat de cafea reduce şansele de a face diabet de tipul II cu 56 de procente.
• Cancer de piele: Potrivit unui studiu, cafeaua ne protejează împotriva cancerului de piele, absorbind razele nocive şi ajutând la procesul de regenerare a celulelor.
• Cancer: Extractul de ceai este un bun antioxidant şi conţine cea mai mare concentraţie de polifenoli ce neutralizează radicalii liberi, răspunzători pentru îmbolnăvirea celulelor de cancer.
• Insulină: Potrivit unui studiu din anul 2002, consumul de ceai negru sau verde îmbunătăţeşte producerea de insulină în organismul nostru.
• Cură de slăbire: Consumul zilnic de ceai verde nu ajută doar la pierderea în greutate, ci şi în reducerea tensiunii arteriale şi a colesterolului “rău”.
• Gingivita: Potrivit unor studii recente efectuate în Japonia, două ceşti de ceai verde consumate în fiecare zi previn gingivita, dar şi căderea dinţilor.
Cafea versus Ceai: frumuseţe
• Celulită: Se pare că renumita cafea este un remediu bun împotriva celui mai mare duşman al oricărei femei, celulita. Aplicat pe zonele afectate, zaţul de cafea îmbunătăţeşte microcirculaţia şi reduce aspectul de coajă de portocală.
• Piele: Se ştie despre ceai (mai ales despre cel verde) că este un puternic antioxidant şi are efect anti-inflamator. De aceea, el este un compon