Descoperirea a fost făcută abia zilele trecute după ce Curtea Constituţională a cerut autorităţilor locale să verifice listele electorale permanente.
Botoşăneanul, mort în urmă cu patru ani în condiţii suspecte într-o închisoare din Polonia, apare pe listele electorale permanente la referendumul din 29 iulie.
Descoperirea a fost făcută abia zilele trecute, după ce Curtea Constituţională a cerut autorităţilor locale să verifice listele electorale permanente.
Printre persoanele decedate care însă se regăseau pe listele electorale permanente s-a numărat şi dorohoianul Claudiu Crulic, a cărui poveste tragică a fost preluată ca şi scenariu de film şi transpusă pe peliculă de către regizorul Anca Damian.
Filmul, intitulat „Crulic, drumul spre dincolo", a fost un mare succes, iar numele lui Crulic a devenit foarte cunoscut atât în România, cât şi în ţările unde filmul a rulat.
Claudiu Crulic a fost arestat pentru furt în octombrie 2007, în Polonia, şi a murit pe 18 ianuarie 2008 la spitalul penitenciarului Montelupich din Cracovia . Acesta s-a declarat tot timpul nevinovat şi a făcut greva foamei în semn de protest faţă de arestarea sa.
Cu toate că povestea lui Crulic este arhicunoscută, autorităţile locale susţin că nu poartă nicio vină întrucât Ministerul de Externe n-a trimis la Dorohoi documente prin care să comunice şi să ateste decesul lui Claudiu Crulic.
Culmea ironiei este că mulţi dintre funcţionarii dorohoieni care s-au ocupat de întocmirea listelor electorale pentru referendum au fost în urmă cu patru ani la înmormântarea lui Crulic.
"A fost solicitarea Curţii Constituţionale care ne-a cerut să verificăm listele. Printre persoanele decedate care se aflau pe aceste liste se afla şi Crulic. Cineva de la Dorohoi a sesizat acest lucru şi numele respectiv a fost scos din lista electorală permanentă. P