Grupul MOL isi reorganizeaza modul de organizare, prin separarea administrarea activitatilor interne de cele internationale si infiintarea a patru companii flagship in Croatia, Italia, Ungaria si Slovacia. Kinga Daradics, CEO Mol Romania, a declarat pentru HotNews.ro ca noua organizare prevede o campanie majora de recrutare de personal, o autonomie decizionala mai mare pentru filiala din Romania. Obiectivul companiei in ROmania este deschiderea a 70 de noi statii pina in 2015 si inceperea activitatilor de explorare la cele trei perimetre pe care le detine in Romania.
Informatia pe scurt:
Grupul va avea o structura centrala de conducere cu sediul la Budapesta. Va fi separata administrarea activitatilor interne de cele internationale ale grupului MOLVor exista patru centre decizionale consolidate, numite companii flagship: INA in Croatia, IES in Italia, MOL in Ungaria si Slovnaft in SlovaciaMOL Ungaria va coordona si activitatea din Romania, Serbia si SloveniaCampanie de recrutare: in prima etapa pozitii de conducere, din toate tarile in care opereaza, dar si din afara grupului (inceputa la 23 iulie). In a doua etapa - recrutare de experti (din septembrie)
Rep: De ce nu e si Romania pe lista tarilor cu centre decizionale consolidate (companii flagship)?
Kinga Daradics: Un centru decizional consolidat acopera activitatea unui intreg lant al operatiunilor: de exemplu, de la rafinare pana la vanzarea produselor catre consumatorii finali. Intrucat MOL Romania are doar activitati de retail de carburant, va deveni parte a unui astfel de centru decizional consolidat. Aceasta apartenenta va aduce insa MOL Romania multe beneficii, cum este o autoritate mai mare in luarea deciziilor.
Rep: Ce efecte va avea asupra personalului din Romania faptul ca activitatea MOL Romania va fi coordonata de MOL Ungaria?
Kinga Daradics: Din punct de