Veste bună pentru bucureşteni: Nu creşte preţul gigacaloriei, din cauza majorării preţului la gaze ce urmează să fie efectuată în septembrie.
Anunţul a fost făcut joi, în cadrul unei Conferinţe Focus-Energetic, de către Rodin Traicu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. “În cele două ierni care au trecut, companiile furnizoare de gaze naturale au trebuit să facă faţă unui consum mai mare decât cel previzionat. În momentul în care a fost un deficit masiv de gaze în iarna trecută, având în vedere creşterea consumului de gaze din cauza condiţiilor climaterice deosebite şi lipsei de pregătire pentru un astfel de vârf de sarcina, companiile au fost obligate să achiziţioneze gaze de import la nişte preţuri mai mari. Au cumpărat la preţ mai mare şi au vândut la preţ reglementat”, a spus Rodin Traicu.
Potrivit acestuia, diferenţa de preţ s-a constituit ca pierdere la companiile respective, care au cerut recunoaşterea acestor diferenţe de preţ în preţul reglementat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie. “Asta nu s-a întâmplat şi, atunci, la discuţiile purtate cu Fondul Monetar Internaţional au cerut ca aceste diferenţe de preţ să fie recunoscute în viitor”, a explicat oficialul MECMA motivul unei scumpiri a energiei termice.
Veste bună pentru bucureşteni: Nu creşte preţul gigacaloriei, din cauza majorării preţului la gaze ce urmează să fie efectuată în septembrie.
Anunţul a fost făcut joi, în cadrul unei Conferinţe Focus-Energetic, de către Rodin Traicu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. “În cele două ierni care au trecut, companiile furnizoare de gaze naturale au trebuit să facă faţă unui consum mai mare decât cel previzionat. În momentul în care a fost un deficit masiv de gaze în iarna trecută, având în vedere creşterea consumului de gaze din cauza condi