“Creativitatea poate rezolva aproape orice problema. Actul creativ, infrangerea obisnuintei prin originalitate, depaseste orice obstacol”, este una dintre celebre afirmatii facute de americanul cu origini grecesti, George Lois, cunoscut pentru copertele pe care le-a realizat pentru revista Esquire.
@Wall-Street Lunch este un feature editorial deja traditional: interviuri inedite acordate jurnalistilor nostri de catre cei mai reprezentativi oameni din businessul romanesc, intr-un cadru informal si relaxat.
Daca ar fi sa incep cu concluziile acestui material, pot spune ca pe acelasi principiu al creativitatii se ghideaza si invitatul meu de la pranz, Sergiu Oprescu, presedintele executiv al celei mai mari banci locale cu actionariat grecesc (coincidenta sau nu, intre originile grecesti ale autorului citatului si banca), Alpha Bank.
Bancherul a propus sa luam pranzul la unul dintre localurile sale preferate, Chez Toni, un restaurant situat aproape de malul Lacului Tei din Capitala.
Locul ii este cunoscut lui Sergiu Oprescu de aproape 3 ani, fiind in apropierea bazei sportive unde ii place sa mearga la inot.
Poate ca numele nu anunta acest lucru, dar Chez Toni este un restaurant libanez si iti poti da seama de identitatea localului si dupa muzica ce te insoteste inca de la intrare.
Rezervarea pentru pranz este facuta la terasa restaurantului si, desi este una dintre cele mai calduroase zile ale anului, atmosfera din interiorul locatiei nu lasa sa fie simtite temperaturile ridicate.
Hobby-urile unui bancher: pescuitul si…pictura
Intai de toate, incerc sa aflu de la Sergiu Oprescu care sunt mancarurile sale preferate si ce restaurante din Bucuresti ar recomanda publicului larg. ‘’Isoletta, La Cantine de Nicolai l-am descoperit relativ recent, dar imi place foarte mult. Mesogios e un restaurant bun daca vrei sa ser