În doar o jumătate de an, 435 de copii abuzați, neglijați, exploatați sau aflați în alte situații de risc au avut nevoie de ajutorul și intervenția specialiștilor Serviciului de Intervenție în Regim de Urgență. Aceștia fac apel la cetățenii județului, care sunt martorii unui abuz petrecut asupra vreunui copil sau cunosc astfel de situații, să sune, până nu e prea târziu, chiar și sub protecția anonimatului, la Telefonul Copilului – 0237. 893.
Specialiștii Serviciului de Intervenție în regim de Urgență (SIRU) din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) au intervenit, în prima jumătate a acestui an, în 435 de cazuri, în care copii din județ se aflau în situații de risc. Fie că au fost abuzați sau neglijați, fie că au săvârșit fapte penale sau pur și simplu erau în pericol de abandon, pentru fiecare dintre aceștia s-a găsit soluția cea mai potrivită, astfel încât să fie scoși din situația de risc.
Potrivit unui raport al SIRU, din cei 435 de copii, pentru 180 s-a reușit prevenirea separării de familiile lor, ca urmare a acordării de servicii primare și de specialitate de către specialiștii echipei mobile, în colaborare cu reprezentanții autorităților locale de la domiciliul lor. Alți 135 de copii au reprezentat cazuri de delincvență juvenilă și devianță comportamentală. Dintre aceștia, 41 au săvârșit o faptă penală, dar nu răspund penal, iar 94 reprezintă copii din stradă, precum și copii delincvenți. Cu toții au beneficiat, potrivit informațiilor furnizate de SIRU, de servicii de specialitate. La toți aceștia se adaugă 13 copii care frecventează Centrul educațional de zi în vederera combaterii fenomenului exploatării copiilor prin muncă și abandonului școlar, iar pentru alți 19 copii care au ajuns, împreună cu mamele lor la Centrul Maternal, s-au acordat servicii primare și de specialitate ce au avut ca scop