Dosarul judecătoarei Topor nu va fi strămutat încă o dată. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) s-au pronunţat joi în privinţa cererii de strămutare formulată de Costel Iacob, bărbatul care a denunţat-o pe Anişoara Topor pentru comiterea unor fapte de corupţie. Magistraţii ÎCCJ au considerat cererea de strămutare ca fiind inadmisibilă. Prin aceeaşi acţiune, denunţătorul solicitase şi suspendarea cauzei până la soluţionarea cererii de strămutare, cerere care, de asemenea, i-a fost respinsă.
Iniţial, dosarul în care Anişoara Topor este acuzată de procurorii DNA de fapte de corupţie, a fost repartizat Curţii de Apel Galaţi, dar la cererea judecătoarei cauza a fost strămutată la Bacău, instanţa fiind cea mai apropiată de penitenciarul în care este deţinută aceasta.
Anişoara Topor a fost arestată preventiv la data de 9 decembrie 2011, după ce, în prealabil, i-a fost perchiziţionată locuinţa. Totul a pornit de la denunţul lui Costel Iacob, care suţinea că judecătoarea ar fi primit importante sume de bani de la el pentru a pronunţa o soluţie favorabilă într-un dosar în care revendica un teren. Acesta a prezentat procurorilor, ca dovezi, înregistrări ambientale cu discuţii purtate între el şi judecătoare.
Consiliul Superior al Magistraturii a suspendat-o din funcţie pe Anişoara Topor, postul său de la Judecătoria Focşani fiind vacantat temporar.
Dosarul judecătoarei Topor nu va fi strămutat încă o dată. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) s-au pronunţat joi în privinţa cererii de strămutare formulată de Costel Iacob, bărbatul care a denunţat-o pe Anişoara Topor pentru comiterea unor fapte de corupţie. Magistraţii ÎCCJ au considerat cererea de strămutare ca fiind inadmisibilă. Prin aceeaşi acţiune, denunţătorul solicitase şi suspendarea cauzei până la soluţionarea cererii de strămutare, cer