Mihai Anghel, patronul de la Ceralcom, făcea parte dintr-un grup infracţional organizat şi este acuzat alături de alte 20 de persoane români şi libanezi de săvîrşirea infracţiunii de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani, în domeniul operaţiunilor comerciale cu cereale.
Mascaţii au efectuat ieri percheziţii la mai multe societăţii pe care le deţine magnatul oltean. Omul de afaceri doljean din topul Forbes 500 Miliardari, mai este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals, uz de fals şi înşelăciune. Magnatul a cărui avere se ridică la 39.000.000 de euro, este cercetat pentru rambursări ilegale de TVA de 200.000 de euro.
Procurorii DIICOT au început cercetăriile în dosarul lui Mihai Anghel în urmă cu şase ani. În urma anchetei s-a stabilit că în perioada 2002-2006, omul de afaceri a primit ilegal returnări de TVA de aproximativ cinci milioane de euro prin intermediul celor firme pe care le deţine. SC Cerealcom SA ar fi încasat suma de 4,5 milioane de lei, SC Cervina SA Segarcea - 3,4 milioane de lei, SC Oltyre SA Craiova - 2,8 milioane de lei, SC Redias SA Redea, din judeţul Olt - 4,9 milioane de lei, iar SC Crama Segarcea SRL - 370.000 de lei.
Mihai Anghel a fost dus ieri de procurorii DIICOT-Structura Centrală şi este acuzat de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani, în domeniul operaţiunilor comerciale cu cereale.
Dosarul a fost pasat la DNA
În anul 2008 dosarul în care Anghel este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals, uz de fals şi înşelăciune, a ajuns în curtea celor de la DNA, în vederea efectuării unei experize. Direcţia Naţională Anticorupţie de la Craiova a stabilit că suma obţinută ilegal din rambursări de TVA de către omul de afaceri se ridică la 200.000 de euro, aşa că dosarul s-a reinters din