În cluburile de la malul mării, în fața blocului "la o sămânță" și-o bere sau pur și simplu la muncă, așa au petrecut vara repetenții Bacalaureatului 2012, care erau așteptați să participe la meditațiile gratuite organizate de ministerul Educației în liceele din toată țara. Profesorii se așteaptă ca a doua sesiune a examenului maturității să aducă un nou val de picați. Sursa: ARHIVA EVZ
După ce au ieşit şifonaţi de la al doilea Bacalaureat de tip Big-Brother, aproape 100.000 de tineri au mâine ocazia de a repeta examenul maturităţii, sesiunea de toamnă. Eşecul meditaţiilor gratuite comandate de ministerul Educaţiei pentru “repetenţii" Bac-ului arată însă că elevii slabi au încheiat socotelile cu şcoala şi s-au resemnat cu eticheta de "loaze". Singurii care mai speră la o minune sunt patronii universităţilor particulare, pentru care o nouă avalanşă de picaţi ar însemna falimentarea "fabricilor de diplome".
Meditațiile lui Andronescu, un mare fâs printre elevi
“La noi, un singur elev din toată şcoala a venit să facă pregătire. După prima şedinţă, a renunţat şi fata respectivă. Eu şi colegii am venit zi de zi", mărturiseşte dezamăgit Andrei Dobre, profesor de matematică la liceul “Virgil Madgearu" din Ploieşti.
Participanţi fără voie ai experimentului lansat de către ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, sute de dascăli din toată ţara şi-au petrecut concediul la fel: plătiţi cu sume derizorii ca să aştepte în sălile goale de clasă. “Ni s-a spus că vom primi, la sfârşit, 5-10 lei pe şedinţă, dar cui să predăm? Unii elevi s-au plimbat pe la mare, alţii şi-au căutat de muncă", mai arată profesorul Andrei Dobre.
Chiulul masiv înregistrat la meditaţiile gratuite, spun dascălii, se va reflecta în rezultatele celei de-a doua sesiuni de Bacalaureat, cu nimic mai strălucite faţă de anul trecut, când numai circa 16% dintre cei înscrişi au reuş