In principiu, nu. Nu mai suntem, totusi, in anul colectivizarii fortate. In spatele procurorilor nu stau tancurile rusesti. Si nici alte tancuri. Ei sunt tinuti sa respecte legea. Iar daca o incalca, fiecare dintre ei va raspunde. Prin urmare, tot acest asalt al satelor romanesti, tot acest stres la care sunt supusi cetatenii, in final, nu vor putea conduce la ceva foarte rau. Cum ar fi rasturnarea scorului de la referendum. Traian Basescu a fost demis politic de catre cetatenii Romaniei iar acest rezultat nu mai urmeaza decat sa fie pus in opera, in plan juridic, de catre Curtea Constitutionala a Romaniei. Sau de catre cine va hotari Curtea. Procurorii nu pot rasturna nici votul politic si nici nu pot schimonosi juridic un verdict.
Excesul de zel dovedit de doamna Kovesi si de domnul Morar si pus in opera de cateva sute de procurori va fi amendat, in primul si-n primul rand, de istorie. Apoi, acolo unde legile au fost in mod vadit incalcate, mai devreme sau mai tarziu Justitia va face dreptate. Nu mai suntem in 1990, cand unii taiau si spanzurau in aceasta tara, profitand de faptul ca toate institutiile se aflau in disolutie. Ne plasam intr-un scenariu diferit. Un parlament, care reprezinta cea mai importanta putere a unui stat, a decis sa-l suspende pe un presedinte care a incalcat litera si spiritul Constitutiei. Desi avem de-a face cu parlamente diferite, este a doua oara cand acelasi personaj este sanctionat astfel. Ca urmare, a fost organizat un referendum la care a participat masiv populatia Romaniei, in ciuda faptului ca, stiindu-se nepopular, Traian Basescu a recurs la stratagema celui slab. Boicotarea referendumului. Iar cetatenii au decis ceea ce se stie. Restul e literatura. Chiar daca actorii se misca pe o scena reala.
Admitand prin absurd ca vor identifica 100.000 de cazuri de violare a legii cu ocazia referendumului si admitand, tot prin