Şase persoane au murit în nordul Japoniei, după ce au consumat legume murate contaminate cu bacteria E. coli, acesta fiind cel mai mare număr de victime provocate o intoxicaţie alimentară în ultimii zece ani în arhipelagul nipon, au anunţat duminică oficiali citaţi de AFP.
Peste 100 de persoane s-au îmbolnăvit după ce au mâncat varză chinezească murată pregătită la sfârşitul lui iulie de o companie din Sapporo, potrivit buletinelor sanitare ale oficialilor locali.
Cinci dintre victime sunt persoane în vârstă, iar a şasea este o fetiţă de patru ani.
"Este dificil de stabilit cum s-au amestecat bacteriile cu murăturile. Nu ştim dacă este o problemă gravă de control sanitar în compania" vizată, a declarat Seiichi Miyahara, un responsabil sanitar din oraşul Sapporo.
În 2002, o intoxicaţie cu E. coli a provocat moartea a nouă persoane într-un spital din Utsunomiya, oraş situat la nord de Tokyo.
Şase persoane au murit în nordul Japoniei, după ce au consumat legume murate contaminate cu bacteria E. coli, acesta fiind cel mai mare număr de victime provocate o intoxicaţie alimentară în ultimii zece ani în arhipelagul nipon, au anunţat duminică oficiali citaţi de AFP.
Peste 100 de persoane s-au îmbolnăvit după ce au mâncat varză chinezească murată pregătită la sfârşitul lui iulie de o companie din Sapporo, potrivit buletinelor sanitare ale oficialilor locali.
Cinci dintre victime sunt persoane în vârstă, iar a şasea este o fetiţă de patru ani.
"Este dificil de stabilit cum s-au amestecat bacteriile cu murăturile. Nu ştim dacă este o problemă gravă de control sanitar în compania" vizată, a declarat Seiichi Miyahara, un responsabil sanitar din oraşul Sapporo.
În 2002, o intoxicaţie cu E. coli a provocat moartea a nouă persoane într-un spital din Utsunomiya, oraş situat la nord de Tokyo.