Iadul politic va începe abia după (in)decizia Curţii Constituţionale. O (in)decizie care ar putea fi una de 5-4 în favoarea invalidării referendumului, moment în care responsabilitatea trece în zona Parlamentului. Or, o demitere a lui Traian Băsescu decisă exclusiv de Parlament chiar ar instaura haosul şi ar face un nonsens din toată strădania USL de a „scăpa de dictator“.
Despre cât de penibilă a devenit instituţia Curţii Constituţionale s-a scris vârtos zilele acestea. Sentimentul de neîncredere şi instaurarea unui climat de ură profundă ne-au dus cu ani mulţi în urmă şi pare că aici vom rămâne multe luni de acum înainte. Partidele din USL, ele însele, par mai divizate ca niciodată în tot felul de facţiuni. Previzibil, în urma deciziei sau indeciziei CCR, vor ieşi la iveală multe păreri ţinute, deocamdată, sub capac.
Să încercăm să ne imaginăm următoarele zile. Luni, MAI va ieşi cu o altă cifră referitoare la listele permanente, sensibil la mică decât cea prezentată de Rus. Numai la Botoşani au fost raportate aproape 10.000 de persoane care nu aveau ce căuta pe listă în 29 iulie, Iaşiul se ţine cel mai tare, cu 40.000, pe motiv că nu erau în posesia unor acte de identitate valabile, fapt prevăzut de deja celebrul memorandum al Guvernului. Numărul morţilor va fi în chestiune, insignifiant, doar şi un oficial PNL spunea negru pe alb: „cu morţii n-o rezolvi“.
Marţi, în urma altor comunicări „contradictorii“ ale Guvernului, CCR nu ia o decizie cu 6-3, ci cu 5-4. Sau urmează o nouă amânare, care va dinamita şi mai mult „starea de spirit“. Poate tot marţi va fi audiat la DNA şi Liviu Dragnea, pentru a se pune paie pe foc. Estimp, Parchetul ar putea veni, la rându-i, cu o cifră privind referendumul: „potrivit investigaţiilor procurorilor, numărul de voturi care reprezintă fraudă se cifrează la un milion“… Grea misie pentru judecătorii CCR. Să creadă Gu