Cercetătorii americani au realizat o lista cu şase produse alimentare ce ar trebui evitate pentru a nu suferi de somnolenţă şi oboseală.
În urma unui studiu realizat de aceştia pe primul loc în acest top al produselor ce provoacă somnolenţa se situează băuturile alcoolice, care în afară de acest nociv, de asemenea împiedică organismul să se relaxeze. Conform studiului publicat de portalul MedDaily, băuturile alcoolice sunt urmate în acest top de dulcuri, care sunt responsabile de modificări ale nivelului de glucoză în sânge şi favorizează astfel o stare puternică de oboseală organismului uman.
Al treilea loc este ocupat de carnea de curcan ale cărei proteine provoacă o scădere a eficienţei din cauza efectului lor de relaxare. Această listă prezentată de Agerpres include şi produsele făinoase, inclusiv pastele din făină albă. La fel ca dulciurile, pastele conduc la salturi ale glucozei în sânge, care provoacă o creştere explozivă de energie, precum şi un recul rapid al acesteia. Clasamentul se încheie cu alimentele prăjite, a căror digestie necesită foarte mult timp în comparaţie cu alte produse, ele având şi un efect iritant asupra tractului digestiv.
Cercetătorii americani au realizat o lista cu şase produse alimentare ce ar trebui evitate pentru a nu suferi de somnolenţă şi oboseală.
În urma unui studiu realizat de aceştia pe primul loc în acest top al produselor ce provoacă somnolenţa se situează băuturile alcoolice, care în afară de acest nociv, de asemenea împiedică organismul să se relaxeze. Conform studiului publicat de portalul MedDaily, băuturile alcoolice sunt urmate în acest top de dulcuri, care sunt responsabile de modificări ale nivelului de glucoză în sânge şi favorizează astfel o stare puternică de oboseală organismului uman.
Al treilea loc este ocupat de carnea de curcan ale cărei proteine provoacă o scădere a eficienţe