IAŞI. Doar 4.123 de persoane, dintr-un total de peste 21.000, au schimbat Moldova cu domiciliul în Bucureşti.
În ciuda percepţiei generale că Bucureştiul a fost invadat de moldoveni, cifrele indică o situaţie diferită, arată o analiză realizată de cotidianul central Ziarul Financiar.
Potrivit datelor, anul trecut, din regiunea Moldovei au migrat către Capitală 4.123 de persoane, adică în jur de 20 la sută din totalul persoanelor care au decis să se mute anul trecut în Bucureşti. În anul 2011, aproape 21.000 de români din provincie şi-au stabilit domiciliul în cel mai importanta oraş al ţării. Aproape jumătate dintre aceştia, în jur de 10.000 de persoane, provin din Muntenia. Informaţia infirmă percepţia generală că majoritatea celor care aleg Bucureştiul ca destinaţie de lucru dar şi de a locui provine din Moldova.
„Bucureştiul nu mai reprezintă un punct de interes pentru moldoveni la fel cum reprezenta în trecut, având în vedere că statisticile recensământului arată că majoritatea celor din Moldova preferă să plece în străinătate”, a declarat pentru ZF profesorul Vasile Gheţău, directorul Centrului de Cercetări Demografice „Vladimir Trebici” al Academiei Române.
Cei mai mulţi munteni care s-au mutat anul trecut la Bucureşti provin din Teleorman (1.730 de persoane), Ilfov (1.474) şi Prahova (1.324), în timp ce din regiunea Moldovei cei mai mulţi care şi-au schimbat domiciliul în Bucureşti provin din Bacău (708 persoane), Vaslui (669) sau Galaţi (661).
Statisticile mai arată că aproape jumătate din persoanele care şi-au schimbat domiciliul erau necăsătorite, iar două din cinci erau căsătorite.
IAŞI. Doar 4.123 de persoane, dintr-un total de peste 21.000, au schimbat Moldova cu domiciliul în Bucureşti.
În ciuda percepţiei generale că Bucureştiul a fost invadat de moldoveni, cifrele indică o situaţie diferită, arată o analiz