În premieră pentru Europa de Sud-Est, Societatea Europeană de Transplant Medular premiază un medic din această zonă. Profesorul dr. Margit Şerban a fost distinsă pentru pentru munca de o viaţă în domeniul transplantului medular.
Decernarea acestui premiu din partea Societăţii Europene de Transplant Medular, conduse de prof.Alejandro Madrigal, reprezintă o premieră şi pentru România, şi pentru Europa de Sud-Est. Distincţia a venit ca urmare a faptului că, anul trecut, la Spitalul Clinic de Copii “Louis Ţurcanu”, din Timişoara – unde prof. dr. Margit Şerban coordonează Compartimentul de onco-hematologie – au fost realizate 60 de operaţii de transplant atât la copii, cât şi la adulţi, alţi 30 de pacienţi aflându-se în acest moment pe listele de aşteptare.
Margit Şerban se declară impresionată de“această delicateţe fantastică a celor din Asociaţia Europeană, profesionişti care au vizitat Compartimentul de onco-hematologie, centrul de transplant medular din Spitalul de Copii Timişoara, şi care au văzut cum ne zbatem, cum ne străduim să facem aceste lucruri la standardele ţărilor din Occident, deşi suportul Statului român se reflectă în finanţarea mult sub nevoi a acestui domeniu.”
Prof. dr. Margit Şerban este profesor de pediatrie şi oncohematologie la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş”, din Timişoara, şeful Clinicii III de Pediatrie din Timişoara, medic primar pediatrie, medic primar hematologie, medic primar oncologie şi medic primar imunologie. De asemenea, este preşedinte fondator al Fundaţiei “Cristian Şerban” pentru Ajutorarea Copiilor Bolnavi, din Buziaş, o organizaţie non-profit, non-guvernamentală care a reuşit să construiască şi să deschidă un spital de evaluare, educaţie, tratament şi reabilitare pentru copii cu diabet, hemofilie şi alte boli cronice. Acest centru clinic medical este un