„La nivelul judeţului Braşov cifra persoanelor cu buletine expirate este mult mai mare şi anume de 18.141 de persoane. Cifra pe care noi am raportat-o la Bucureşti de 16.378 este cifra pe care am cumulat-o în urma primirii datelor de la primăriile din judeţ. Însă diferenţa apare tocmai datorită faptului că anumite primării nu ne-au transmis sub nicio formă datele şi aş menţiona aici primăriile din oraşele Săcele, Victoria, Rupea, dar şi din comunele Crizbav, Homorod, Drăguş, care au primari de o anumită culoare politică şi care nu ne-au transmis nimic, sau cazul oraşului Victoria care a trimis o raportare cu zero pe toată linia. Pentru municipiul Braşov chiar îmi pare rău pentru că ne-a raportat două persoane decedate. Este o situaţie de râs cu două persoane decedate la nivelul municipiului Braşov. Eu nu pot să cred că în municipiul Braşov sunt numai două greşeli care au fost făcute şi nu ar mai exista şi altele. Dar atâta a considerat municipiul să ne transmită, noi nu putem verifica aceste lucruri’, a declarat, luni, pentru Agerpres, prefectul Mihai Mohaci.
În ceea ce priveşte persoanele aflate în străinătate, prefectul a spus că nu a primit informaţii prea multe, cifra primită din ceea ce au transmis primăriile, 27, considerând-o insignifiantă.
„Din informaţiile neoficiale pe care le am eu ar fi vorba de vreo 9.000 de persoane cu reşedinţa în străinătate numai la nivelul municipiului Făgăraş. Datele se regăsesc la Direcţia Consulară şi noi am solicitat să ni se transmită o situaţie clară, dar datorită termenului foarte scurt în care a trebuit să definitivăm situaţia pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor încă nu am primit nimic de la Direcţia Consulată“, a explicat prefectul.
Prefectul Mihai Mohaci a ţinut să precizeze că persoanele cu buletinele expirate nu vor fi scoase din listele electorale permanente.
„La nivelul judeţulu