Premierul Victor Ponta a anunţat, ieri, că, potrivit datelor furnizate de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Ministerul Afacerilor Externe (MAE), 34.654 de persoane urmează să fie radiate de primari din listele electorale permanente utilizate la referendum. De asemnea, 512.379 persoane au actele de identitate expirate, în timp ce 3.052.397 persoane se află în străinătate, dintre care nu se ştie exact numărul minorilor. Datele primite din şaptesprezece ţări precizează existenţa a 1.101.809 cetăţeni români majori în respectivele state, însă datele primite din alte state nu precizează câţi sunt majori şi câţi sunt minori, informează Mediafax.
Premierul Victor Ponta a prezentat datele primite de la MAI şi MAE şi transmise Curţii Constituţionale (CCR).
Victor Ponta a precizat că a transmis Curţii Constituţionale o adresă cu informaţiile primite de la MAI, care nu sunt listele electorale permanente, pentru că Guvernul nu are aceste liste, care se află la Parchet.
Premierul a declarat că a trimis ieri adresa către preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, aceasta fiind înregistrată cu numărul 5451.
"Nu am transmis Curţii Constituţionale liste electorale dintr-un motiv pe care am reuşit să-l fac inteligibil pentru toată lumea: nu erau la noi listele electorale, ci au fost luate de Parchet", a spus Victor Ponta.
Premierul a mai spus că CCR, prin trei adrese, a solicitat Guvernul României îndeplinirea anumitor proceduri referindu-se la prevederile Legii 370/2004 privind alegerea preşedintelui României.
* Rezultatele preliminare ale recensământului: 19.043.767 de persoane au reşedinţa în România
Populaţia stabilă a României este de 19.043.767 de persoane, fiind vorba despre cei care au reşedinţa obişnuită în România, a anunţat ieri preşedintele INS, Vergil Voineagu, după ce rezultatele preliminare ale recensământului au fost vali