Îngheţata conţine şi grăsimi, şi zahăr. Combinaţia fatală pentru silueta şi pentru inima noastră. Dacă am mânca-o zilnic! Nutriţioniştii spun însă că ne putem desfăta cu 100 de grame săptămânal. Condiţia: să nu avem probleme cu inima ori cu greutatea, diabet ori afecţiuni gastrice. Dacă am trecut testul sănătăţii, mai rămâne procesul selecţiei: ce alegem şi din ce ingrediente? Dacă n-ai timp s-o prepari în casă, află mai jos ce poţi cumpăra.
Simplă, mai sănătoasă
Principala problemă a îngheţatei din comerţ sunt aditivii. O îngheţată are cu atât mai multe E-uri cu cât are mai multe adaosuri. Deci îngheţata de vanilie sau cea de ciocolată simplă este o alegere mai bună. Trebuie să ştii că există îngheţate cu 200 de calorii la 100 de grame, dar şi sortimente care depăşesc dublul acestei cantităţi. Secretul este să citeşti eticheta. Şi ţine minte: ordinea în care apar ingredientele pe cutie arată şi cantitatea lor. Mai mult, ai observat ace de gheaţă în desertul tău? E semn că îngheţata a fost topită şi recongelată. În acest caz, rişti să fi cumpărat o îngheţată alterată.
Îngheţată de casă
În cartea „Revoluţie în bucătărie”, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, redă o reţetă simplă de îngheţată, din ingrediente naturale.
Ingrediente:
- 350 g smântână
- 5 ouă
- 150 g zahăr
Un pahar de bere, vă rog!
Veşti bune ne aduc cercetătorii italieni de la Laboratoarele Fondazione di Ricerca e Cura „Giovanni Paolo I“. Se pare că un pahar de bere pe zi previne bolile de inimă. Mai mult, berea, spre deosebire de alte băuturi alcoolice, conţine o serie de elemente hrănitoare: magneziu, vitamine de tip B, potasiu, carbohidraţi… În plus, berea este un lichid hidratant. Conţine 90% apă! Toate bune până aici, însă nu uita că este totuşi o băutură alcoolică. Aşa că nu abuza!
C