Cristian Ştefănescu a făcut un mix de business şi a ales să „combine“ pichamerele din construcţii şi delicatesele din comerţul alimentar, respectiv producţia de dulciuri şi de îngheţată. GdS vă arată cum este să produci şi să livrezi o tonă de prăjituri pe zi.
Are 42 de ani şi este de profesie inginer. După ce a fost o bună perioadă director tehnic la Peco Dolj, unde s-a format ca manager, Cristian Ştefănescu s-a apucat de afaceri pe cont propriu în anul 2000. Iniţial, firma sa, Coralex SRL, se ocupa doar de comerţ alimentar. Actualmente, produce circa o tonă de prăjituri pe zi, pe care le comercializează, fie prin cofetăriile (gelateriile) proprii Sweet Escape, fie prin intermediul celor 40 de puncte de distribuţie pe care le are în Dolj, inclusiv în supermarketurile Kaufland şi Carrefour Market. Prin cele două gelaterii sub marca Sweet Escape, pe care le-a deschis în Craiova, Ştefănescu susţine că a încercat să reinventeze prăjiturile tradiţionale, bazate pe ingrediente naturale. O reţea de distribuţie extinsă şi prăjiturile proaspete au făcut ca firma să aprovizioneze magazinele şi de două ori pe zi, afacerea dezvoltându-se pe zi ce trece.
Care este secretul succesului
Pe lângă o varietate mare de prăjituri şi foietaje, Coralex s-a lansat şi în domeniul producţiei de îngheţată artizanală. Ideea i-a venit deţinătorului cofetăriilor Sweet Escape după ce a participat la o expoziţie în Italia. Coralex diversifică în permanenţă sortimentele de prăjituri pe care le livrează clienţilor. „Secretul succesului în domeniul cofetăriei este că lunar aducem traineri pentru instructajul personalului nostru. Trainerii sunt de la diverse firme din România şi din Italia. Ei vin cu produse noi, pe care le introducem în producţie ulterior“, a menţionat Cristian Ştefănescu. În luna septembrie se va deschide încă o cofetărie sub marca Sweet Escape, în incinta