Chiar dacă există o tendinţă de a renunţa la acestea pentru a reduce costurile, specialiştii în domeniu spun că nu este o idee prea bună
Ei spun că afirmă că întâlnirile faţă în faţă sunt absolut necesare pentru "a face afaceri de succes"
Chiar dacă companiile o duc mai bine decât în urmă cu trei ani, acestea sunt încă precaute când vine vorba de alocarea de bugete pentru călătorii de business.
"Recesiunea s-a terminat, însă călătoriile de afaceri încă sunt afectate de scăderea economică", se arată într-un studiu lansat vineri de Global Business Travel Association, preluat de USA Today.
Mai mult de o treime din oamenii de afaceri intervievaţi au declarat că numărul angajaţilor cărora li se permite să aibă o călătorie de afaceri este mai mic decât nivelul din 2011.
În plus, aproximativ un sfert dintre respondenţi au spus că în timpul călătoriilor pe care le fac au limite privind cheltuielile zilnice, care sunt mai mici decât cele de anul trecut, iar 23% dintre aceştia au afirmat că durata călătoriei este mai mică şi că de mai puţine ori stau la hoteluri de lux sau au servicii complete.
Rapoartele de cheltuieli sunt mai atent analizate
De asemenea, patru din fiecare 10 persoane care pleacă în călătorii de business au răspuns că rapoartele privind cheltuielile lor de călătorie sunt mult mai atent analizate.
Doi din cinci repondenţi spun că au fost încurajaţi să cheltuiască mai puţin pe zi în călătoriile de afaceri şi că există un control mai mare al rezultatelor care provin din călătorii de afaceri.
Dave Simonson, un om de afaceri care merge frecvent în călătorii de business, a declarat că situaţia economică dificilă i-a afectat bugetul de călătorie alocat.
"Încerc mereu să găsesc cea mai ieftină modalitate de a călători pentru a reduce cheltuielile", a explicat acesta.
Fără hote