Unii au plecat în Congo deşi nu a ieşit Bombo, alţii pe unde au nimerit după ce li s-a urat vânt în pupa dacă nu sunt mulţumiţi de salariile de criză, alţii în lumea celor drepţi, iar câteva sute de mii, deşi nu locuiesc pe aeroportul de la Otopeni, nu au acte de identitate. Ei există însă în listele electorale permanente pentru că lenea funcţionarului român este perenă, deşi ONG-urile şi presa dezgroapă morţii electorali la fiecare scrutin.
Şansele ca aceste cifre să schimbe verdictul cu privire la referendumul legat de demisia lui Traian Băsescu sunt însă minime. Cel mult amână din nou decizia sau pasează elegant castanele fierbinţi parlamentarilor, care deja şi-a tricotat mănuşi de protecţie. Curtea Constituţională a cerut, într-o erată, ce-i drept, listele pe baza cărora s-a desfăşurat referendumul, adică acelea cu tot cu doctorii plecaţi la căpşuni în Spania sau cu Adrian Năstase, aflat în “cantonament”. Cei trei milioane de excluşi de pe listele electorale permanente ar putea în schimb să-l ajute pe Traian Băsescu să reducă numărul de parlamentari, pentru că există o proporţie între numărul de aleşi şi votanţi, dar asta este mai puţin important. Tactica după care se desfăşoară acum meciul politic este după sistemul 5-4 sau 6-3, deşi Cornel Dinu, procuror de meserie, nu şi-a spus încă părerea. USL insistă să se păstreze sistemul 6-3, deşi aritmetica simplă spune că pentru orice decizie privind referendumul de demitere a lui Train Băsescu este nevoie de cel puţin şase voturi.
Unii au plecat în Congo deşi nu a ieşit Bombo, alţii pe unde au nimerit după ce li s-a urat vânt în pupa dacă nu sunt mulţumiţi de salariile de criză, alţii în lumea celor drepţi, iar câteva sute de mii, deşi nu locuiesc pe aeroportul de la Otopeni, nu au acte de identitate. Ei există însă în listele electorale permanente pentru că lenea funcţionarului român este perenă,