Cercetatorii americani de la Universitatea Western Ontario, SUA, au descoperit in urma unui studiu ca ouale sunt la fel de periculoase ca fumatul.
Mai exact, oamenii de stiinta sustin ca un consum regulat de galbenus de ou poate avea un impact negativ asupra sanatatii noastre. Daca galbenusul de ou este consumat in fiecare zi la micul dejun poate bloca arterele si poate provoca aparitia atacurilor de cord si a celor cerebrale.
Potrivit Globe and Mail, studiul a fost facut pe 1.200 de pacienti de la Centrul de Cercetare din cadrul Spitalului Universitar din Londra, carora li s-a masurat placa arteriala. Pacientii au mai fost rugati sa raspunda la cateva intrebari legate de stilul de viata, cat de mult fumeaza si cat de regulat mananca galbenusuri de oua.
Rezultatele, publicate in revista "Artherosclerosis", au aratat ca odata cu varsta placa se depune treptat pe artere, insa procesul este grabit in special la fumatori si cei care consuma regulat galbenusuri de ou. Cu alte cuvinte, atat fumatul, cat si consumul de oua pot accelera ateroscleroza.
Insa, nu toti specialistii cardiologi sunt de acord cu acest studiu. Potrivit unei lucrari stiintifice din 2011 realizate de oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard, consumul regulat de oua nu creste sansele de atac de cord sau de accident vascular cerebral la persoanele sanatoase. Dar acestia au spus ca pacientii bolnavi de diabet trebuie sa evite consumul de oua.
Discutiile cu privire la impactul pe care-l au ouale asupra sanatatii au inceput inca din 1960, cand temerile legate de colesterol au dus la campanii publice, in care consumatorii erau avertizati in privinta acestui aliment.
Cercetatorii americani de la Universitatea Western Ontario, SUA, au descoperit in urma unui studiu ca ouale sunt la fel de periculoase ca fumatul.
Ma