Peste 10.000 de vizitatori plătitori au vizionat şi au luat parte la spectacolele oferite, în perioada 16-19 august, în Cetatea de Scaun a Sucevei şi în Muzeul Satului Bucovinean, în cadrul Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, ediţia a VI-a. Potrivit directorului Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, numai la spectacolele de dimineaţă organizate pentru cei mici au fost prezenţi, în fiecare dintre cele patru zile ale festivalului, cel puţin câte 150 de copii. De mare succes s-au dovedit a fi şi momentele muzicale desfăşurate în Muzeul Satului Bucovinean, precum şi spectacolele cu cai şi focuri. Pentru a răsplăti interesul arătat de suceveni şi oaspeţii lor pentru ceea ce s-a petrecut în aceste zile între zidurile Cetăţii de Scaun, cavalerii medievali le-au oferit în fiecare după-amiază drept bonus câte un spectacol-surpriză.
Mediatizarea în Botoşani, Iaşi şi Neamţ a adus, conform lui Ursu, un număr mare de vizitatori din aceste judeţe, precum şi din Republica Moldova. „Festivalul de Artă Medievală este un eveniment adresat publicului larg, cu momente pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile. Suntem foarte mulţumiţi că ne-am atins obiectivul propus, de 10.000 de vizitatori, până acum”, a declarat directorul Ursu, cu două ore înainte de închiderea oficială a festivalului. El a mai precizat că un mare număr de vizitatori s-au arătat extrem de interesaţi şi de lucrările de restaurare a Cetăţii de Scaun: „restaurarea în sine este un adevărat spectacol”.
Succesul de care se bucură Festivalul de Artă Medievală an de an este pentru Suceava cel mai bun exemplu de mixaj artă-istorie-spectacol digerabil pentru marele public.
Dacă în prima zi a festivalului, maestrul Ion Caramitru, împreună cu clarinetistul Aurelian Octav Popa, solist al Filarmonicii „George Enescu” Bucureşti, au dialogat într-un mod inedit, completându-se reciproc: actorul recitâ