După ani buni în care Şcoala „Duiliu Zamfirescu” din Focşani a funcţionat în trei schimburi, începând cu acest an şcolar, elevii ar putea învăţa în două schimburi.
Fără să fie nici o noutate, şi anul acesta părinţii au luat cu asalt această unitate de învăţământ, iar problema alocării spaţiului a devenit la fel de actuală. În condiţiile în care Ministerul Educaţiei nu mai acceptă formula celor trei schimburi şi în repetate rânduri s-a transmis directorilor această cerinţă, şi această şcoală va trebui să adopte măsuri ferme pentru remedierea situaţiei.
O decizie favorabilă în acest sens se aşteaptă săptămâna viitoare, când se va organiza Consiliul de Administraţie. Este indicat ca cei din conducerea Şcolii „Duiliu Zamfirescu” să ţină seama de recomandarea Ministerului Educaţiei, care precizează clar că şcolile trebuie să funcţioneze în două schimburi şi nu în trei. „Noi ne-am gândit să comasăm unele clase care au efective mici de elevi pentru a putea învăţa în două schimburi. Săptămâna viitoare vom hotărî în cadrul Consiliului de Administrație al şcolii posibilitățile. Plus că se vor desfășura ore în laboratorul de multimedia şi în laboratorul de limbi străine”, ne-a declarat Marcela Ghiuţă, director al Şcolii „Duiliu Zamfirescu” din Focşani.
Cei din conducerea Inspectoratului Şcolar au confirmat, la rândul lor, problemele cu care se confruntă Şcoala „Duiliu Zamfirescu”. Şefii învăţământului vrâncean au solicitat ca şi la această unitate să se găsească soluţii, astfel încât elevii să înveţe în două schimburi, formula cu trei schimburi fiind total dezagreată de Ministerul Educaţiei.
De altfel, potrivit reprezentanţilor IŞJ, Şcoala „Duiliu Zamfirescu” este singura din judeţ care pare că s-ar confrunta cu astfel de probleme. „Le-am solicitat directorilor să reorganizeze spațiile astfel încât să se învețe în două schimburi. Această unitate de